Bukan Kemahuan Fikiran oleh Dilla Ahmad

Bukan Kemahuan Fikiran by Dilla Ahmad from  in  category
Baca menggunakan
(Harga tidak termasuk 0% GST)
Penulis: Dilla Ahmad
Kategori: General Novel
ISBN: 9789670870403
Ukuran file: 0.37 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(Harga tidak termasuk 0% GST)

Ringkasan

Benarlah jodoh itu di tangan tuhan. Bukan di tangan manusia. Nurul Ain telah ditunangkan dengan Tengku Zarif. Tapi kemudian dinikahkan dengan Tengku Hadif bila Tengku Zarif tiba-tiba menghilangkan diri. Untuk menjaga nama baik tok abah dan Ayah Ku, Tengku Hadif yang punya masalah sendiri akur dengan permintaan keluarga. “Ain nak minta abang tolong tanggalkan sepit kat belakang selendang Ain ni. Boleh tak? Kalau tak boleh tak apalah...”- Nurul Ain “Aku tunggu kat luar. Aku bagi sepuluh minit untuk kau bersiap. Lambat, aku tinggalkan aje.”- Tengku Hadif. Dia bukan lelaki yang sukakan komitmen. Dia sendiri masih mencari siapa dirinya. Dengan kehadiran Ain semakin menambahkan masalah yang sedia ada. “Aku tak pernah expect ada orang lain yang akan tinggal kat dalam rumah ni. Jadi aku harap kau tak harapkan apa-apa dari aku.” - Tengku Hadif. “Ain tak apa-apalah, Abang Hadif. Di mana suami berada, di situ isteri kena ada. Ain akan jaga Abang Hadif baik-baik ya.” - Nurul Ain. Walau kena tengking dan mendapat layanan dingin daripada Tengku Hadif, Ain langsung tak ambil hati. Dia lelaki tak sempurna. Tetapi dialah yang sudah membuatkan hati dan perasaan Ain tertambat kuat. Kalau dah duduk serumah dan memandang wajah Ayu itu setiap hari takkan hati tak terusik. Walau cuba dinafikan hakikat itu, namun Tengku Hadif harus akur juga. Nurul Ain itu isterinya. Harus dia jaga dan cuba melindungi dari mata-mata jahat dan niat manusia. Siapa dia nak mendustakan takdir?

Ulasan

Bukan Kemahuan Fikiran
by rozie on April 09, 2020

Highly recommended!

BKF
by azmira azhari on April 15, 2020

Best cerita ni, x rugiii

Good for leisure reading
by Aeni Haryati Hashim on April 16, 2020

Best sebab tidak meleret and firm characters. Great example where good communication is key to happy marriage.

Bukan Kemahuan Fikiran
by Johanis Masdar on April 25, 2020

cerita menarik. tapi agak mendatar sedikit.

Bukan Kemahuan Fikiran
by Norhasmira Salleh on April 29, 2020

Just nice, have fun reading dis guys, enjoyyy!

best!
by Siti Norhazira Bt Nasir on May 10, 2020

lain dari yg lain.. jrg nampak hero yg macam ni huhu

Blhla
by nadhirah zain on May 13, 2020

Jln cerita ok. Cuma mcm meleret sikit. Scene x byk (kl dan kuantan majoritinya). But overall, its sweet

Tulis ulasan anda

Direkomendasikan