Dia... Isteri Aku Rupanya oleh Hash Auliaa

Dia... Isteri Aku Rupanya by Hash Auliaa from  in  category
Baca menggunakan
(Harga tidak termasuk 0% GST)
Penulis: Hash Auliaa
ISBN: 9789670707198
Penerbit: October
Ukuran file: 1.20 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(Harga tidak termasuk 0% GST)

Ringkasan

Sepatutnya kami berkahwin dengan gelaran kahwin paksa, tapi akhirnya… aku putuskan untuk kahwin rela dengan dia! Beria-ia aku menangis, menjerit, melalak dan berdoa tak nak kahwin dengan pilihan emak. Tup-tup, mama kepada lelaki itu menghubungi emak aku. Katanya, rancangan perkahwinan terpaksa dibatalkan tanpa disertakan sebab. Fuh, lega aku! Namun siapa sangka, majlis perkahwinan yang dibatalkan akhirnya berlaku juga dan kini bukan atas keterpaksaan tapi atas kerelaan aku sendiri. Persoalannya kini, adakah aku bersedia untuk menghadapi hari-hari yang mendatang bersama dengan si dia yang tidak mengenali aku malah mencurigai niat sebenar aku kerana menerimanya sebagai suami? “Berapa mama bayar kau?” “Dua juta. Puas hati?” Aku menyayangi Adi Firkash sepertimana aku seharusnya menjaga suami aku sendiri walaupun apa pun kekurangannya. Sehinggalah dia jatuh cinta dengan aku dan begitu juga aku mencintainya. Namun belum sempat aku meluahkan perasaan sebenar itu, dugaan datang sehingga menyebabkan aku berundur diri. Dan bila tiba-tiba takdir menemukan semula aku dengan dia, adakah dia akan mengenali aku meskipun aku menidakkannya? “Syifa Imani binti Dollah. Awak... isteri saya kan?” “Encik salah orang. Saya bukan isteri encik. Saya belum kahwin.” Airil Izwan datang setelah bertahun-tahun aku fikirkan dia telah pergi dan tak akan memelukku seperti zaman kanak-kanak kami dahulu. Kini… benarkah dia yang muncul di hadapanku dan mampu aku katakan betapa aku merinduinya? Lantas… adakah Adi Firkash boleh menolak rasa cemburu dek kehadiran lelaki itu sedangkan aku sendiri tak tahu kedudukan sebenar aku dalam hatinya? “And you tell me, suami mana tak marah kalau tengok isteri dia berpeluk dengan jantan lain depan mata dia sendiri? Tell me!”

Ulasan

Dia...isteri aku rupanya
by on January 20, 2018

best!!!

dia...isteri aku rupanya
by on March 22, 2018

best citer dia..jalan cerita yang menarik

Dia Isteri Ku Rupanya
by Nur fardillah ibrahim on March 21, 2019

Best sgt!

Dia Isteri aku rupanya
by on April 10, 2019

best..jalan cerita menarik

Dia...Isteri Aku Rupanya
by Masyitah Aminah Muktar on May 25, 2020

Jalan cerita macam dah menarik tapi penulisannya sgak kucar kacir. Dan format enovel ini sangat mengganggu pembacaan.

Dia... Isteri aku rupanya
by zafidah hasbullah on July 14, 2020

kecewa dgn buku ini... baca 2-3 helai pun dah terasa penat. tak smpt nk tau jalan cerita best ke tak... susunan perenggan sgt2 menyedihkan... hrp penulis jgn putus asa... baiki kelemahan, cek betul2 arrangement dlm buku...

Tulis ulasan anda

Direkomendasikan