The Bad Boy's Girlfriend oleh akuorgbiasa

The Bad Boy's Girlfriend by akuorgbiasa from  in  category
Baca menggunakan
(Harga tidak termasuk 0% GST)
Penulis: akuorgbiasa
Kategori: Teen Novel , Chick-Lit , Romance
ISBN: 978-967-17537-1-2
Ukuran file: 13.85 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(Harga tidak termasuk 0% GST)

Ringkasan

Kisah si minah Pau, dan mamat jahat kepala dongga! Pertemuan pertama ketika belum akil baligh, di usia 12 tahun. Si mamat jahat kepala dongga yang bertanggungjawab memberi nama gelaran baru kepada Syirah, Pau kerana tubuhnya yang gempal, dan berkulit putih susu. “Saya cakap, rupa dia ni macam pau, cikgu! Pipi dia tu, kembung, gebu macam pau! Putih pun macam pau.”-Mamat Jahat Kepala Dongga Semenjak itu, budak nakal itu tak sudah-sudah menyakatnya. Namun perkenalan yang sebentar itu berakhir setelah tamat sesi sekolah rendah. Masa berlalu pantas, Syirah sudah meningkat dewasa. Membesar cantik seperti angsa putih yang dulunya disangka anak itik yang hodoh. Kini dia seorang gadis jelita yang dapat perhatian ramai jejaka. Salah seorangnya, seorang jejaka kacak bergaya, kaya-raya, bermulut manis, dan begitu budiman. Lelaki kacak merecik hawau! “Memang you temuramah dan tanya nama semua guests yang datang malam ni ke?” -Syirah “Not really. Only those who caught my attention. And apparently, tonight, you are the only one!” -Lelaki Kacak Merecik Hawau. Dalam masa yang masa, takdir menentukan Cik Pau dan Mamat Jahat Kepala Dongga itu bertemu dan bersahabat semula. Ternyata masa tak mampu menghakis kenakalan si dia. Masih nakal dan kuat menyakat Syirah seperti dulu. Syirah yang mencari cinta, keliru antara yang kanan dan kiri. Apa itu cinta? Memuja atau memulia? Memanjakan atau memberi perhatian? Berusaha merubah pasangan seperti yang diinginkan, atau menerima seadanya? Apa itu cinta? Mamat Jahat Kepala Dongga, atau Lelaki Kacak Merecik Hawau?

Ulasan

The Bad Boy’s Girlfriend
by Ain Zura on April 15, 2020

Karya akuorgbiasa tak pernah menghampakan... Tahniah author

The bad boy' Girlfriend
by Siti Zubaidah on April 16, 2020

Dah hbis baca, really2 worth buying TBBG, best sangat!!!!!!! Good job AOB ????????????... walaupun benci perangai Shauqi dalam ni, tapi still tak sabar nak tunggu Hafiz dalam SYK3 ???? P/s Hafiz Shauqi is same person hihi tapi for me shauqi versi jahat and hafiz versi the good one????

The Bad Boy's Girlfriend
by krazykikikiari on April 16, 2020

eBook ketiga daripada one of my favourite authors, akuorgbiasa. Story ne sebenarnya I dah baca kat wattpad, tetapi now author jual kat e-sentral and dah upgrade la story dia. Pada I, versi wattpad dan eBook jauh beza, walaupun the foundation tetap kekal sama – perkembangan dari segi plot cerita dan pada watak-watak. Also, ada watak yang tenggelam sebelum ne nampak the importance. I know for a fact that this was one of the earliest cerpens dari penulis yang dikembangkan and I have read the cerpen and wattpad version. Memang this time around, I can see peningkatan dalam penulisan author. All in all, I sangat puas hati dengan eBook The Bad Boy’s Girlfriend. Harap-harap, suatu hari akan ada novel versi cetak pulak. I would treasure it.

The Bad Boy's Girlfriend
by NORHALIZA BINTI A RAHIM on April 17, 2020

first of all..tahniah..hihi..best.tp citer ni sy dh baca dlm wattpad...tp versi ebook nie best lagi lar..cuma nak tnya sis..mmg x boleh repeat ya nak baca lagi..sorry sbb sy first time beli e book sis..maybe lps nie akn beli lagi citer2 sis aob

The bad boy's girlfriend
by Noor Farha Mohamad Fadil on April 19, 2020

???????? Fall in love, berbaloi je rase

the bad boy's girlfriend
by Susan on April 19, 2020

best sgt2

BBG
by Asma' Mohamed on April 21, 2020

Akuorgbiasa sentiasa terbaik. Puas membaca.

Recommended ;)
by Wardah Ilyani binti Mohd Halim on April 23, 2020

sengih,nangis,drama semua cukup. tahniah akuorgbiasa :)

The bad boy's girlfriend
by Najwa fatiha on April 24, 2020

Kelakar la adha ni, cool n caring.. Citer ni mmg best..

Best!!
by Adriyani Noor Abdul Rashid on May 04, 2020

Mamat jahat kepala dongga tu taste ai sangat tau hihihi.. best!!

Bestt!!
by Suhasniza Binti Ahmad on May 07, 2020

Tak sabar tgu ebook yg ke 4 ????

100% Best
by fiona salleh on May 08, 2020

X rugi beli, mmg berbaloi. now waiting for her next ebook.

TBBG
by Aireenn on May 08, 2020

X rugi beli and nyesal x beli awal2. Best gila. 1st time baca novel by this author.

SANGAT BEST!!
by Niess Aziz on May 09, 2020

Ini adalah sejenis buku yang kalau kita mula je baca,kita akan sanggup nak tidur sebab helaian selepas tu lagi menarik dari helaian yang kita sedang baca.karya terbaik dari akuorgbiasa!

LOVE IT....????????
by Aisyah syamimi Binti ahmad syukri zain on May 11, 2020

karya akuorgbiasa sememangnya yg TERBAIK CHAIYOK ?????????(???*)o(?´???)

The Bad Boy Return
by Azmat Azlin Ahmad on August 11, 2020

Awesome

Tulis ulasan anda

Direkomendasikan