DUDA BUAT JASMIN oleh Bella H.

DUDA BUAT JASMIN by Bella H. from  in  category
Baca menggunakan
(Harga tidak termasuk 0% GST)
Penulis: Bella H.
Kategori: General Novel
ISBN: 9789671828403
Penerbit: Bella H.
Ukuran file: 0.33 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(Harga tidak termasuk 0% GST)

Ringkasan

❝Hidup ada pelbagai cara untuk menguji manusia, sama ada dalam keadaan tidak mempunyai apa-apa ataupun dalam keadaan mempunyai segala-galanya.❞ Life is hard. Jika Jasmin patah hati dengan ulah keluarga, Aafan hancur dengan pemergian cinta. Lenus Home Tutor menjadi orang tengah dalam pertemuan dua insan. Aafan menepis rasa. Ada bayang Fina dalam diri Jasmin. Jelas mereka dua figura dan insan yang berbeza namun kenapa hati Aafan yang hanya berdenyut melodi istimewa untuk Fina boleh berdenyut dengan rentak yang sama untuk Jasmin? ❝Tidak! Hanya Fina dalam hati.❞ - Aafan. Satu malam aturan-Nya, maka bermulalah sebuah kisah. Kisah yang lebih mendekatkan sehingga wujudnya satu ikatan. Hati yang beku lama-lama pasti akan dapat dicairkan dengan satu keluhuran dan ketabahan hati. ❝Show me your garden in which jasmine blossoms tonight and I'll make sure you'll remember nothing other than me.❞ Bila Jasmin berjaya menakluk hati, satu kenyataan hampir memutus ikatan. ❝Jika gagal mencintai, jangan pernah membanding, kerana saya tak akan pernah menjadi seperti dia.❞ Jasmin lelah. Dihukum kerana bukan salahnya begitu menyakitkan. Sayang dan cinta yang ada buat Aafan tidak terucap namun melihat penyeksaan lelaki itu, sanggupkah dia mencuba lagi? ❝Sometimes love means... letting go.❞ Dan... Waktu pun bergerak misteri membawa seribu luka, cerita, kisah, hikmah dan mungkin... Sejuta cinta.

Ulasan

Duda buat Jasmin
by ARDEELA BINTI ALI on September 18, 2020

Amazingly interesting

mola
by marqfhiratun on September 26, 2020

awesome

Duda buat Jasmin
by farradilla on September 27, 2020

Heartwarming

duda buat jasmin
by Nurrul Fasyeha Mohamad Arrif on October 08, 2020

So romentik

DUDA BUAT JASMIN
by SITI NOR HALIZA BINTI ABDUL KARIM on October 12, 2020

besttt

DBJ
by azmira azhari on October 16, 2020

Bila novel tu menarik2 utk baca dan baca, itu tandanya mmg BEST

Duda Buat Jasmin
by zaimah awang salleh on October 18, 2020

Sangat best..

best giler
by Nazatul Syima Saad on October 19, 2020

jalan cerita yg ditulis dgn baik

Aafan ensem
by Leena Syiha on October 23, 2020

Aaaaaaa cerita paling best pernah leena baca! Aafan so cool! Serius repeat banyak kali dah hehehe. Menunggu novel kak Bella seterusnya chaiyok

Lunaeve
by Nur syazwani on October 26, 2020

Kenapa saya nak buka page seterusnya x boleh dri tdi saya nak ke page 4 tapi x bole dia still dkt page 3

Jasmin x aafan
by Nurhazwani on October 26, 2020

I don't know how many times I read this story. Salah satu cerita yang saya selalu repeat. Cerita yang sangat menarik, storyline pun tak terlalu tergesa-gesa dan tak terlalu slow. Cerita yang agak santai dan tak berat, memang kegemaran saya! Dan cerita yang ada pengajaran.

Duda Buat Jasmin - A Good Read
by Nur Fatini Zulghafar on October 27, 2020

It’s a good, light, and short reading for those who like it. I have finished reading this book in a couple of hours (non stop). Great for someone who’s searching for light romance that doesn’t require much commitment in reading. Ini buku pertama yang saya purchase di e-Sentral. Great interface for online-reading platform. Definitely going to buy more books here. Berbalik kepada cerita ini, everything is good and splendid. Ceritanya simple saja, orang putih kata stress-free gitu. Baca pun boleh rilek-rilek dan tak pening kepala. If there’s one thing that I can point out, maybe the editing part should be more thorough next time since the grammar police in me caught some mistakes here and there. But it’s just a minor one like punctuation, tenses and penggunaan huruf besar dan kecil (eg: encik Aafan instead of Encik Aafan). Other than that, it’s awesome. Kudos to the author! ?

Duda Buat Yasmin
by Syaliza Mohd on October 27, 2020

Nice story, Gd job Bella..

Tulis ulasan anda

Direkomendasikan