Kerana Aku Isteri Bidaan oleh TULIP UNGU

Kerana Aku Isteri Bidaan by TULIP UNGU from  in  category
Baca menggunakan
(Harga tidak termasuk 0% GST)
Penulis: TULIP UNGU
Kategori: General Novel , Romance
ISBN: e978-967-2918-01-1
Penerbit: Intensmart
Ukuran file: 1.43 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(Harga tidak termasuk 0% GST)

Ringkasan

RAINA terperangkap dalam dunia GRO gara-gara percaya dengan janji manis kekasih hati yang membawanya lari dari dunia kampung dan dunia Farel.

Bergelumanglah dia dalam dunia itu walaupun pernah berusaha melarikan diri tetapi gagal. Hari pertama bertugas, dia bertemu Emad dan mengikat kontrak untuk kekal sebagai teman mesra Emad di kelab.

RAINA yang dahulunya liar, degil, melawan… Menambah perangai lagi… Manja, seksi, gedik demi tuntutan tugas dan keselamatannya. Suatu hari dia tergamam seketika apabila salah seorang pelanggan yang harus dilayannya adalah Farel, lelaki yang amat dikenali… Lelaki yang difitnahnya dan ditinggalkan pula pada malam pernikahan mereka namun lelaki itu juga yang membidanya dari TTF. RUMAH TANGGA mereka ada pasang surut… Ada rentak ‘3S’ - seksa, seksi dan ‘syurga’…

“I sebut satu atau dua perkataan, you sambung perkataan yang ada kaitan dengan perkataan I sebut. Nak?”

“Kebun pisang?” Giliran Raina pula.

“Farel.”

Raina gelak. Farel jawab menyebut namanya sendiri. Mentang-mentang dulu pengusaha kebun pisang. Farel yang melihat semakin terpegun. Kejujuran dan keikhlasan Raina ketawa sudah dia temui.

“Farel?” soal Farel pula. Raina tergamam. Mahu menjawab kebun pisang, tidak boleh pula.

“My hero…” Spontan jawabnya.

DISANGKA matahari memancar indah hingga ke petang, namun hujan di tengah hari… Rupanya rumah tangga mereka cukup rentak… Memporak perandakan hati dan tragis juga…

“I nak hantar you balik ke tempat asal you,”

“Farel tolonglah… Apa yang terjadi bukan seperti yang you sangka.” Raina bela diri. Air matanya sudah gugur.

“Kena tangkap khalwat dengan Emad, apa yang I sepatutnya jangka?” Sinis nada Farel bertanya. Kalau setakat bercanda dalam bilik pantri dia boleh maafkan lagi tapi kalau sudah ditangkap basah, itu bukan lagi perkara kecil. Ia melibatkan maruahnya. “Farel… Tolonglah, I tak nak balik ke sana, kalau you tak nak simpan I lagi, ceraikan I atau jualkan I pada Emad,” rayu Raina sambil memaut lengan Farel yang sedang memandu menuju ke TTF…

APAKAH yang berlaku dan tindakan Farel seterusnya tatkala Raina masih sukar mengubah cara hidup GROnya?

Ulasan

Kerana Aku Isteri Bidaan
by Nor Azizah ramli on May 25, 2021

Start dari page 1 taboleh nak skip page sb risau takut tertinggal info...menarik giler setiap bab!!!! i Kasi 10 star lahh. i suka watak heroin si rai tu. suka jugak watak maira masa psiko..haha walaupun sikit je. Cerita ni xde la 18sx tp romantik tetap ada antara rel dan rai. Tahniah penulis sb baru tau kisah gred GRO.

kerana aku isteri bidaan
by Saodah Chik on May 25, 2022

jalan cerita dah ok cuma dari tatabahasa kurang. mainan bahasa pasar dan ayat kurang jiwa puitis.

Kerana Aku Isteri Bidaan
by Nurol Nadiah Ishak on May 28, 2022

Best

KAIB
by Lynn Ixora on May 30, 2022

Best sangat !! Jalan cerita yg menarik

kaib
by Girlz Solehah on June 01, 2022

nak baca xboleh

Reader
by NOORINI on June 04, 2022

Kenapa tak bole baca..??ingatkn beli bole baca satu buku..ermmmm

Kerana Aku Isteri Bidaan
by Tiaranurmaria Nadia on June 04, 2022

sedih,suka cerita ni..tp sedih lg bile dh habis baca..rinduuu

best
by Deyla Danielsc on June 07, 2022

terbaik

Nad
by Nadiatul Akmar binti Mat Rasol on June 09, 2022

Sangat menarik.

page tak keluar full
by Fatin Fazira on June 11, 2022

ada certain page tak boleh baca, and half page je keluar. especially last page untuk setiap bab. pls assist

Kerana aku isteri bidaan
by Sarmila Musa on June 12, 2022

Kenapa tak boleh buka/baca?

Good
by hasyimah yahya on June 14, 2022

Good

Kenapa x boleh baca
by liyana najwa on June 14, 2022

Macam mana nak buka novel ni...orang nk baca ni?

Tulis ulasan anda

Direkomendasikan