Duda Klang Valley oleh Chempaka Lyana

Duda Klang Valley by Chempaka Lyana from  in  category
Baca menggunakan
(Harga tidak termasuk 0% GST)
Penulis: Chempaka Lyana
Kategori: General Novel , Romance
ISBN: 978-967-18670-1-3
Ukuran file: 1.29 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(Harga tidak termasuk 0% GST)

Ringkasan

DIA DELAILA; seorang perempuan yang berpewatakan agak lasak bak tomboi, pandai masak, mencabar secara berseloroh tanpa fikir natijahnya.

Dia Fard Arjuna; seorang duda yang agak dingin, sukar senyum, pendiam, yang akhirnya jatuh cinta dengan pencabarnya sendiri. 

Segalanya bermula di suatu petang, selepas sahabatnya, Wardina membocorkan satu rahsia mengenai abang sulung; Fard Arjuna kepadanya. 

"Gini ajelah, kalau lagi empat bulankan, aku masih juga single dan abang kau pun masih berstatus duda trang tang-tang aum cak-cak dan dia tak bercadang langsung untuk rujuk balik dengan bekas isteri dia semula dannn bekas isteri dia pun confirm-confirm tak gila talak, kau beritahu abang Arrrjuna tapa kau tu masuk minang aku aje, habis cerita.” Selorohnya bersulam ketawa mengekek sikit punya kuat dengan harapan dapat melihat senyuman di wajah Wardina segera bertukar. Dia cuba ubah mood stres perbualan kembali ceria. 

Apa jadi setelah cukup empat bulan... 

“Angkatan aaapaaa?” terbeliak biji mata Delaila mendengar ayat penerangan maknya sebentar tadi. Rasa macam gempa bumi dah di sekitar meja makan ni. 

Kau tahu apa itu cinta? – Duda Klang Valley 

Tak. - Delaila

Jadi hargai aku yang dah mula jatuh cinta pada kau sekarang ni. Selamat malam. - Duda Klang Valley

Kalau betul sayang gila, naturalis nya kau bisa lepaskan segalanya dan biar dia bahagia sepenuhnya; Itu tanda cinta kau sebenar-benarnya; Biarpun dia tidak tahu... - Caption; Instagram @delaila.husin

Caturan ku mudah; Aku King. Kau Queen. Tiada lagi Crush mulai esok, kecuali Pawn. Jangan kata abang tak warning! - Caption; Instagram @dudaklangvalley

Ulasan

Duda Klangvalley
by Arbaeyah Ismail on May 19, 2021

memang best. nak nangis Dan gelak masa Yang sama

kelako
by syarifatul farwizah on May 27, 2021

1st time baca karya Chempaka Lyana. Suka dengan penulisan santai dan jalan cerita yg menarik. Delaila byk celoteh, Fard pula sombong dan berlagak. egois nama lainnya. Tapi kemudian mereka bercinta. Duda yg ais beku pun cair kihkih. Tak mudah nak bersama bila Ex-wife Fard masih mengejar dia.

Duda Klang Valley
by on June 05, 2021

Best.. tak rugi baca...

Tulis ulasan anda

Direkomendasikan